Ribbon Bow Pin

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Kini saya menjadi seorang yang pemalas untuk mengemaskini blog. Tidak istiqomahkah saya dalam berblogging? Entah lah. Jika tidak keberatan silalah tinggalkan sebarang dua tiga patah nasihat untuk saya untuk menjadi rajin seperti sahabat-sahabat semua. T__T.

Ada sahabat bertanya kenapa tak nak update blog? Saya jawap nanti-nanti lah. Dia berkata lagi, ok tapi tunggu la genap dua minggu baru update. Kenapa dia cakap begitu? Sebab sejak kebelakangan ni saya akan update blog setiap dua minggu tanpa dirancang. =,='

Oleh yang demikian hari ini saya telah gagahkan diri untuk update blog pink saya ni. Silakan menjamu mata melihat gambar-gambar proses saya membuat pin yang comot-comot comel-comel ini. Semua ini terjadi ketika sahabat lama saya Syarifah menempah 65 biji pin riben. 1malam 1 hari saya mengerjakan ini. Jika crafters lain mungkin mengambil masa sekejab saja tapi saya? Terlalu lambat. :'(



65 keratan semuanya.
dijahit ditengah-tengah untuk mengslimkan riben tersebut.
Duduk ikut rumah sukan ya anak-anak.
Mari belajar menyusun riben.
Piring bujur emak saya. Terima kasih emak.
Tutup atas (close up) :P
Back view. Ada pin diblakangnya.
Contoh penggayaan oleh model tanpa muka hanya berbahu.
Out of stock - 5,6 and 12.
Syarifah mahu kesemua warna. Setiap warna mahu 5pcs. Maka 65 biji totalnya. Teringin nak pakai jugak? Boleh saja nak order kepada saya. Murah sangat. RM1.30/pc. Nak borong? Pun boleh. Minimum untuk wholesale 100 pcs and above. Best price saya akan bagi. Nak pilih sesetengah warna sahaja? Pilih nombor then inbox saya di MUKABUKU  ek? 

*AWAS! INI BUKAN GULA-GULA :P
p/s : Pin yang  comel untuk orang yang comel. Orang yang comel adalah pemakai tudung yang tegar. Bukan saya yang cakap. Orang lain yang cakap. Hehe. Nak jadi comel tak? Pakailah tudung. :D

22 comments :

fyna said...

alololo....
tomeynye.




jemput singgah belog fyna.
ade segmen.
:)

Tasha said...

cantik and comel~ rasa macam nak makan pulak bila dihidangkan dalam pinggan bujur mak awak tu. wahahahaha

aCu atiQ said...

@fyna
aw3..malu*..haha..orait fyna insyallah :D

aCu atiQ said...

@TashaHahaha,,ni mesti tasha x baca amaran keras kat atas tu..huhu~~

shairazi sharizan said...

melihat pin-pin itu seperti coklat...
nsihat ape?

aCu atiQ said...

@shairazi sharizansilakan makan..jangan malu2..haha..nasihat apa? sila baca semula entry diatas. :P

t-zero-peak said...

haha...klu teman nk jd comel,xkn nk pakai tudung kot....hahaha...

aCu atiQ said...

@t-zero-peak
kalau mike nak jd comel harus lah beli riben2 ni pastu bg kat ehem2..haha

Aqeela LaEn :3 said...

awwww , so cute + so creative :D

aCu atiQ said...

@Aqeela LaEn :3
awwww3...awak lagi cute ;)

shairazi sharizan said...

ok,,dah dpt nasihatnya,,,

Siti Arfah said...

Rajinnye anda ! Cantek2 blaka . Moga trus maju . Xupdate blog xbermkna ko lpekn trus blog neh . Lalala~~

aCu atiQ said...

@shairazi sharizan
nasihat apakah??

aCu atiQ said...

@Siti Arfah
awak lagi cantik sayang..huhu..
betol2..dekat dihati..:D

Siti Arfah said...

Acu atiq = :) . Jgn dilupakan sukses ya. hik3

shairazi sharizan said...

http://ms.langitilahi.com/perkongsian-blogger-daie/

aCu atiQ said...

@shairazi sharizan
tQ :D

aCu atiQ said...

@Siti Arfah
sukses pon jgn lupakan acuatiq :D

Siti Arfah said...

Acu atiq= InsyaAllah x dilupakan kawan2. :)

shairazi sharizan said...

welcome :D

aCu atiQ said...

@Siti Arfah
<3 <3 !!

Siti Arfah said...

:D :D