Wedding Gift Ideas

Assalamualaikum WBT
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Bila dapat invitation card je mesti terus fikir nak bagi hadiah apa dekat pengantin? Kalau tanya mak sah sah dia jawab cawan, gelas, set pinggan mangkuk, jug, set sudu garfu. Yela, benda tu kan murah dan semua tempat pun ada jual. Tapi teringat masa kakak abang aku kahwin punya la banyak dapat benda-benda tu sampai bila anak sulong dah darjah empat pon kotak gelas tu still belum bukak lagi punya la banyak.

Tapi selaku penerima hadiah takkan dia nak merungut kan. Untung jugak ada orang ikhlas nak bagi hadiah on her wedding. Hadirnya aku di tengah malam ni nak mengajak korang semua yang merupakan generasi kedua untuk mengubah jenis wedding gift. Kita bagi la hadiah yang lain dari lain yet akan diingati selalu oleh pengantin. Haha. 

Tengok gambar je la tapi nya ye. :)









Cukup la banyak ni je dulu. Next entry aku tunjuk lagi bantal handmade ni ye. Btw, semua ni aku yang buat. aku ambik tempahan jugak. Rate harga RM35 ke RM45. Saiz approximately 33 cm x 28 cm. Haah aku potong jahit semua pakai tangan. Huhu. :)

5 comments :

Fuza Musa said...

Eh cantik lah...

Siti Aisya Ibrahim said...

comelnye... done follow sini...jemputlah join giveaway souvenirs dari PARIS kite, kalau belum join lagi...ade 20 keychain Eiffel tower untuk di menangi... :D

jindrisska.blogspot.com

SSurianah Yana said...

salam , jln2 blogwalking smbil follow2 blog yg sya blum follow :)

http://ssurianahyana.blogspot.com/

follower ke-334 kat sini ^_^

dapatkan hadiah menarik daripada whohaa....
(lawati link dibawah)
http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/06/apa-itu-whohaa.html

Ayuni Sara said...

Comel sngt..ingatkan sush nk bt benda ni, tgk member bt rupanya senang je. ceh, blum try bt lagi senang ke x, huhu...btw comel sgt gmbar doodle tu

Encik Skema said...

cantik ,, benda paling unik yang pernah dapat sepanjang datang kenduri kahwin adalah jug air , tu jer , yang lain, tak pernah dapat lagi,,, T.T